Strategische doelstellingen van een online marketing bureau

De strategieën van een online marketing bureau Amsterdam kunnen complex zijn en op het eerste gezicht moeilijk te begrijpen. Check deze website voor direct meer informatie. Er komt veel bij kijken in de beslissingen die we maken voor onze klanten, en soms is het moeilijk om te weten wat ze precies aan het doen zijn achter de schermen. Maar met wat kennis kunt u beginnen te zien hoe alles met elkaar samenhangt.

Het begint met uw doelstellingen: Wat wilt u met uw website bereiken? Dat zal bepalen welke diensten wij voor u leveren en hoeveel tijd er in het werk gaat zitten. Als SEO bijvoorbeeld belangrijk voor u is, maar social media niet, dan werken we misschien meer aan SEO dan aan iets anders en vice versa. Het hangt ook af van uw budget: waar wilt u deze middelen aan besteden?

Zodra we een duidelijk idee hebben van het doel van uw site, kan het marketingbureau beginnen met het uitstippelen van een strategie.

Net als een muziekstuk individuele noten heeft die samen een harmonieus geheel creëren, is marketing strategie opgebouwd uit elementen – verschillende soorten van inhoud – die samenwerken om de perfecte marketing melodie te maken.  Succesvolle online marketing campagnes maken gebruik van deze elementen in een samenhangende strategie die bezoekers betrekt, vertrouwen met uw bedrijf opbouwt, en hen uiteindelijk verder in de sales funnel brengt.

Over het algemeen kan online marketing worden onderverdeeld in drie kernelementen: promotie, content ontwikkeling/marketing, en SEO. Er zijn echter manieren om deze elementen te combineren zodat ze efficiënt samenwerken in plaats van elkaar tegen te werken.

Ontwikkeling van inhoud/marketing

Er zijn verschillende soorten inhoud, en elk type is nuttig voor een specifiek doel. Welk type je gebruikt, hangt af van waar het gepubliceerd gaat worden en wat voor boodschap je aan je publiek wilt overbrengen.

Enkele veelgebruikte soorten inhoud zijn:

 • Blogposts
 • Social media posts
 • Website pagina’s
 • E-mails
 • Video’s

Elk van deze contenttypes kan worden gebruikt om uw doelgroep op verschillende manieren te bereiken. Blog posts kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om website bezoekers aan te trekken, social media posts kunnen worden gebruikt om relaties met klanten op te bouwen, en video’s kunnen worden gebruikt om producten of diensten te promoten.

SEO

SEO, of zoekmachine optimalisatie, is het proces van het verbeteren van uw website op een manier die er voor zorgt dat het hoger in de resultaten van de zoekmachine terecht komt wanneer iemand zoekt naar zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf. Er zijn twee belangrijke onderdelen van SEO: on-page en off-page factoren. On-page factoren verwijzen naar elementen op uw eigen site, terwijl off-page factoren acties zijn die worden ondernomen buiten uw website.

Online marketingbureaus gebruiken verschillende technieken om de SEO van uw website te verbeteren. Enkele veelgebruikte methoden zijn:

 • Het optimaliseren van de inhoud van uw website
 • Het optimaliseren van uw website titels en meta beschrijvingen
 • Het creëren van backlinks naar uw site vanaf andere websites van hoge kwaliteit
 • Het promoten van uw content op social media

Elk van deze technieken kan helpen de positie van uw website in de zoekresultaten te verbeteren en meer bezoekers naar uw site te brengen.

Promotie

Een van de belangrijkste elementen van online marketing is promotie. Promotie is het onder de aandacht brengen van uw product of service met als doel zo veel mogelijk mensen in uw doelgroep te bereiken en helpt om de bekendheid van uw bedrijf te vergroten.

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt voor promotie, waaronder:

 • Het creëren van berichten op sociale media
 • Het ontwikkelen van een contentstrategie die mensen vanuit verschillende kanalen naar uw site duwt
 • Het schrijven van gastberichten voor andere blogs

Elk van deze methoden kan helpen het aantal mensen dat uw website bekijkt te verhogen en uw doelgroep te bereiken.

Om deze reden is het belangrijk om een samenhangende marketingstrategie waarin al deze elementen zijn verwerkt. Een online marketing bureau kan u helpen een strategie te ontwikkelen die al deze elementen effectief gebruikt en uw doelmarkt bereikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *