Waarom is linkbuilding belangrijk?

Voor iedere website eigenaar is het van groot belang om goed te ranken in de zoekmachines. Advertenties zijn namelijk een tijdelijke manier om veel verkeer binnen te halen. Wanneer je stopt met betalen, gaat het verkeer direct weg. Wanneer je werkt aan goede rankings, dan zal dit niet snel versnderen, waardoor je werkt aan een manier om verkeer op te halen op het lange termijn. Echter bestaat zoekmachine optimalisatie uit veel verschillende onderdelen. Een van deze onderdelen is linkbuilding. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een SEO methode waarbij je linkjes naar een website verzamelt. Het opbouwen van een goed, maar vooral ook natuurlijk, backlinkprofiel zorgt namelijk voor autoriteit. Zoekmachines willen de beste resultaten laten zien aan hun gebruikers, dus websites die autoriteit uitstralen worden goed beoordeeld en staan hoger in de rankings.

Methodes

Er zijn veel verschillende methodes die je kan gebruiken om backlinks te verzamelen. In de praktijk zien we dat de meeste linkjes worden ingekocht of geruild. Verder kan je linkjes natuurlijk ook verdienen door goede content te maken dat andere delen. Echter is dit in de praktijk erg lastig. Verder kan je ook op zoek gaan naar gratis linkjes, bijvoorbeeld door je website aan te melden bij een bedrijvengids.

Is linkbuilding essentieel?

Veel mensen beweren dat linkbuilding niet meer werkt. Echter zien we in de realiteit dat websites met veel backlinks, ontstaan uit linkbuilding, simpelweg een stuk beter ranken als hun concurrenten. Je kan dus wel zeggen dat linkbuilding nodig is om je concurrentie te verslaan. Echter is het wel belangrijk dat je het handmatig doet. Dit neemt veel tijd in beslag en daarom besteden veel bedrijven het uit. De Reputatiefabriek is een betrouwbare partner waaraan jij jouw linkbuilding kan uitbesteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *