Zwakste schakel

linkbuilding

Heb je vroeger weleens een feestslinger gemaakt. Je kent ze wel. Zo’n slinger die je maakt door van stroken papier rondjes te maken, die je vervolgens als een ketting aan elkaar schakelt. Was je in een hele creatieve bui, dan gebruikte je ook nog eens verschillende kleuren papier. Dat maakte de slinger extra fleurig en feestelijk. Maar zo makkelijk als deze slinger te maken was, zo snel kon de slinger ook altijd kapot. Een ketting is altijd maar zo sterk als de zwakste schakel. Oftewel, zodra het zwakste punt van de ketting uit elkaar valt is de hele ketting kapot. Of in dit geval, de slinger. 

Opbouwen

Marketing heeft een soortgelijke structuur als het maken van een feestslinger of een ketting. Je vergroot je zichtbaarheid door te zorgen voor een goede linkbuilding strategie. Oftewel door het bouwen van een constructie met verschillende losse schakeltjes. Linken dus. En ja, er is een strategie voor nodig om te zorgen dat je constructie ook goed op elkaar aansluit. Hier een linkje en daar een linkje levert wel iets op. Maar je zorgt pas echt voor goede zichtbaarheid en conversie als al die losse linkjes samen een mooi net vormen. Zie het als een spin die een web bouwt en daar zijn vliegen mee vangt. Zo bouw jij met de juiste linken een net om je potentiële klanten te vangen. Dan kunnen ze bijna niet anders meer dan jouw website bezoeken of jouw producten aanschaffen. Gewoon, omdat elke zoekactie ze uiteindelijk naar jou toe leidt. 

Expert in actie

Net zoals je een bakker niet moet vragen om een ketting te maken. En een kikker niet moet vragen om een spinnenweb te maken. Zo is het waarschijnlijk ook beter om niet zelf met je marketing en je zichtbaarheid aan de slag te gaan. Natuurlijk is alles te leren. Als je er maar voldoende tijd insteekt kun je alles leren. Maar of je dat nou echt moet willen. Iets doen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Een uur besteden aan iets wat een expert voor jou in 10 minuten gedaan kan hebben, en ook nog eens beter dan jijzelf. Veel beter kun je linkbuilding uitbesteden aan iemand die hier zijn werk van heeft gemaakt. Iemand die er veel mee heeft geoefend. Die uit ervaring weet wat er goed werkt en wat absoluut niet werkt. Iemand die op basis van al zijn kennis jou kan adviseren en helpen, zodat jij zonder al te veel moeite snel en goed zichtbaar wordt. Een no brainer dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *